Kleinspitz-koirat

Cloudsdale’sin kennelin kuuluu kaksi kleinspitzia. Helmikuussa 2019 syntynyt valkoinen Isla ja toukokuussa 2022 syntynyt ruskea Valentina.   

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on koirat.jpg
 
Kaikki tämänhetkiset koirat: Alma (mittelspitz), Valentina (kleinspitz), Nala (mittelspitz) ja Isla (kleinspitz)

 

Hope of Life Valentina, ”Valentina”

Ruskea kleinspitz Valentina saapui Belgiasta Suomeen lokakuussa. Valentina rakastaa yli kaiken sylissä olemista, mutta on myös iloinen, touhukas, utelias ja luottavainen. Hän ei hauku juuri lainkaan. Myöhemmin toki nähdään, miten luonne kehittyy. 

valentina

Valentina asuu sijoituskodissa Jyväskylän lähistöllä. Hän on sopeutunut uuteen kotiin nopeasti ja tulee hyvin toimeen paljon isomman koirakaverinsa kanssa. Valentina tulee käymään koiranäyttelyissä, kunhan ikää tulee riittävästi.

Valentinalle on suunnitteilla pennut kesän 2024 jälkeen eli kun terveystestit on tehty ja ikää on yli 2 vuotta. Pennut syntyvät ja kasvavat Jyväskylässä kasvattajan luona. 

 

Avaliinan Bethelia, ”Isla” (C.I.B., FI MVA, EE MVA, LT MVA, EE JMVA)

Islan saavuttua vappuaattona 2019 perhessä alkoi ”ikuinen vappu”. Isla on nimittäin aina iloinen koira, josta tuli välittömästi kaveri Alma-koiran ja Leo-kissan kanssa. Isla on todella taitava kissojen kanssa ja hän on aina se koira, jonka kanssa kissalan kissanpennut saavat ensikosketuksen koiriin.

Isla (15 kk)

Myös Islaa voidaan pitää laadukkaana saksalaisena ovikellona, mutta vahtihaukkumisesta huolimatta hän ottaa vieraat avoimesti vastaan. Yleensä hän yrittää varastaa vieraiden huomion ja tarjoutuu rapsutettavaksi vaikka koko päiväksi.

Kotikulmilla ulkoillessa Islasta paljastuu hieman kipakampi puoli. Toisten koirien ohittamista ilman haukkumista harjoitellaan yhä. Herkkupussin rapina kiinnostaan yleensä toisia koiria enemmän, mutta rähisijöille Isla antaa takuuvarmasti (ja hieman turhankin rohkeasti) palautetta.

Islan polvet ovat priimaa (0/0), samoin kyynärät (0/0). Lonkat ovat rodulle tyypilliseen tapaan C/C ja silmissä on muutamia ylimääräisiä ripsiä (=distichiasis), mutta niistä ei ole ollut Islalle mitään haittaa. Islan säkäkorkeus on 29 cm.

Islan molemmat vanhemmat ovat kansainvälisiä muotovalioita ja myös Islan näyttelyura alkoi upeasti! Koronan vuoksi ensimmäinen näyttelymatka suuntautui Pärnuun heinäkuussa 2020. Siellä Isla osallistui erikoisnäyttelyyn, oli rotunsa paras koira ja lopulta myös BIS-3 juniori! Isla osallisti myös kahteen kansainväliseen näyttelyyn ja nappasi viikonlopun aikana Viron juniorimuotovalion tittelin.

Suomessa ensimmäinen näyttelymatka suuntautui heti elokuun alussa Porin kansainväliseen näyttelyyn, jossa Isla nappasi tiukasta kilpailusta huolimatta koko potin olemalla rotunsa paras ja sai sertin ja cacibin! Syyskuussa Isla kävi Seinäjoen ryhmänäyttelyssä ja oli rotunsa paras. Samalla sai toisen Suomi-sertinsä.

Isla, 17 kk ja Porin kv-näyttelyn palkinnot

Isla käväisi elokuussa myös Liettuassa huiman menestyksen kera. Hän sai kolmessa kansainvälisessä näyttelyssä sertin ja samalla hieman alle 1,5-vuotiaana jo Liettuan muotovalion tittelin! Lisäksi takataskuun tuli kolme cacibia lisää.

Isla täytti 2 vuotta jo helmikuussa 2021, mutta koronatilanteen vuoksi seuraavat näyttelymatkat jäivät alkukesään. Isla käväisikin toukokuun lopussa Virossa Vorun näyttelyssä ja sai sertin. Hänestä tuli Viron muotovalio ja samalla valmistui Suomen muotovalioksikin!

Ensimmäisen ja viimeisen tarvittavan cacibin välillä pitää olla vähintään vuosi väliä, joten Isla palasi näyttelykehiin alkusyksystä 2021. Kesällä totaalisesti vaihtunut turkki ja silmävuoto vaikutti menestykseen kansainvälisissä näyttelyissä, mutta Isla sai viimeisen tarvittavan cacibin Tallinnassa syyskussa. Nyt ihana Isla on jo virallisestikin vahvistettu kansainvälinen muotovalio! Ruokavalion vaihdon ansiosta silmävuotokaan ei enää vaivaa.


Lisää kuvia Islasta ja Valentinasta (sekä muista kennelin koirista) löytyy Instagramista osoitteesta https://www.instagram.com/cloudsdales.spitz