Kleinspitz-koirat

Cloudsdale’sin kennelin kuuluu tällä hetkellä neljä koiraa. Ainoa kleinspitz on helmikuun lopussa 2019 syntynyt suloinen Isla. 

Avaliinan Bethelia, ”Isla” (C.I.B., FI MVA, EE MVA, LT MVA, EE JMVA)

Isla asuu meillä sijoituskoirana Avaliinan kennelistä. Islan saavuttua vappuaattona 2019 perhessä alkoi ”ikuinen vappu”. Isla on nimittäin aina iloinen koira, josta tuli välittömästi kaveri Alma-koiran ja Leo-kissan kanssa. Myös Minni-kissan ja Kerttu-koiran hän toivotti myöhemmin innolla tervetulleeksi.

Isla (15 kk)

Myös Islaa voidaan pitää laadukkaana saksalaisena ovikellona, mutta vahtihaukkumisesta huolimatta hän ottaa vieraat avoimesti vastaan. Yleensä hän yrittää varastaa vieraiden huomion ja tarjoutuu rapsutettavaksi vaikka koko päiväksi.

Kotikulmilla ulkoillessa Islasta paljastuu hieman kipakampi puoli. Toisten koirien ohittamista ilman haukkumista harjoitellaan yhä. Herkkupussin rapina kiinnostaan yleensä toisia koiria enemmän, mutta rähisijöille Isla antaa takuuvarmasti (ja hieman turhankin rohkeasti) palautetta.

Islan polvet ovat priimaa (0/0), samoin kyynärät (0/0). Lonkat ovat C/C ja silmissä on muutamia ylimääräisiä ripsiä (=distichiasis), mutta niistä ei ole ollut Islalle mitään haittaa. Islan säkäkorkeus on 29 cm.

Islan molemmat vanhemmat ovat kansainvälisiä muotovalioita ja myös Islan näyttelyura alkoi upeasti! Koronan vuoksi ensimmäinen näyttelymatka suuntautui Pärnuun heinäkuussa 2020. Siellä Isla osallistui erikoisnäyttelyyn, oli rotunsa paras koira ja lopulta myös BIS-3 juniori! Isla osallisti myös kahteen kansainväliseen näyttelyyn ja nappasi viikonlopun aikana Viron juniorimuotovalion tittelin.

Suomessa ensimmäinen näyttelymatka suuntautui heti elokuun alussa Porin kansainväliseen näyttelyyn, jossa Isla nappasi tiukasta kilpailusta huolimatta koko potin olemalla rotunsa paras ja sai sertin ja cacibin! Syyskuussa Isla kävi Seinäjoen ryhmänäyttelyssä ja oli rotunsa paras. Samalla sai toisen Suomi-sertinsä.

Isla, 17 kk ja Porin kv-näyttelyn palkinnot

Isla käväisi elokuussa myös Liettuassa huiman menestyksen kera. Hän sai kolmessa kansainvälisessä näyttelyssä sertin ja samalla hieman alle 1,5-vuotiaana jo Liettuan muotovalion tittelin! Lisäksi takataskuun tuli kolme cacibia lisää.

Isla täytti 2 vuotta jo helmikuussa 2021, mutta koronatilanteen vuoksi seuraavat näyttelymatkat jäivät alkukesään. Isla käväisikin toukokuun lopussa Virossa Vorun näyttelyssä ja sai sertin. Hänestä tuli Viron muotovalio ja samalla valmistui Suomen muotovalioksikin!

Ensimmäisen ja viimeisen tarvittavan cacibin välillä pitää olla vähintään vuosi väliä, joten Isla palasi näyttelykehiin alkusyksystä 2021. Kesällä totaalisesti vaihtunut turkki ja silmävuoto vaikutti menestykseen kansainvälisissä näyttelyissä, mutta Isla sai viimeisen tarvittavan cacibin Tallinnassa syyskussa. Nyt ihana Isla on jo virallisestikin vahvistettu kansainvälinen muotovalio! Isla on myös kasvattanut takaisin turkkinsa ja ruokavalion vaihdon ansiosta silmävuotokaan ei enää vaivaa.

Islalle on suunnitteilla parit pennut. Koska Isla on sijoituskoira, niin ensimmäiset pennut syntyvät Avaliinan kenneliin, josta voi kysyä lisätietoa pentusuunnitelmista.


Lisää kuvia Islasta (ja Almasta) löytyy Instagramista osoitteesta https://www.instagram.com/cloudsdales.spitz