Kleinspitz-koirat

Cloudsdale’sin kotikennelissä asuu tällä hetkellä kaksi koiraa, joista toinen on helmikuun lopussa 2019 syntynyt Isla-kleinspitz. Toinen koira on Alma-mittelspitz (C.I.B. FI MVA, EE MVA, LT MVA Ruskaharjun Amalia), mutta hän ei ole enää jalostuskäytössä.

Avaliinan Bethelia, ”Isla” (FI MVA, EE MVA, LT MVA, EE JMVA, 4xCACIB, 7xROP)

Isla asuu meillä sijoituskoirana Avaliinan kennelistä. Islan saavuttua vappuaattona 2019 perhessä alkoi ”ikuinen vappu”. Isla on nimittäin aina iloinen koira, josta tuli välittömästi kaveri Alma-koiran ja Leo-kissan kanssa. Myös Minni-kissan ja Kerttu-koiran hän toivotti heti tervetulleeksi.

Isla (15 kk)

Myös Islaa voidaan pitää laadukkaana saksalaisena ovikellona, mutta vahtihaukkumisesta huolimatta hän ottaa vieraat avoimesti vastaan. Yleensä hän yrittää varastaa vieraiden huomion ja tarjoutuu rapsutettavaksi vaikka koko päiväksi.

Kotikulmilla ulkoillessa Islasta paljastuu hieman kipakampi puoli. Toisten koirien ohittamista ilman haukkumista harjoitellaan yhä. Herkkupussin rapina kiinnostaan yleensä toisia koiria enemmän, mutta rähisijöille Isla antaa takuuvarmasti (ja hieman turhankin rohkeasti) palautetta.

Islan terveys on tarkastettu kesällä 2020. Polvet ovat priimaa (0/0), samoin kyynärät (0/0). Lonkat ovat C/C ja silmissä on muutamia ylimääräisiä ripsiä (=distichiasis), mutta niistä ei ole ollut Islalle mitään haittaa. Islan säkäkorkeus on 29 cm.

Islan molemmat vanhemmat ovat kansainvälisiä muotovalioita ja myös Islan näyttelyura alkoi upeasti! Koronan vuoksi ensimmäinen näyttelymatka suuntautui Pärnuun heinäkuussa 2020. Siellä Isla osallistui erikoisnäyttelyyn ja kahteen kv-näyttelyyn ja nappasi viikonlopun aikana Viron juniorimuotovalion tittelin. Suomessa ensimmäinen näyttelymatka suuntautui heti elokuun alussa Porin kansainväliseen näyttelyyn, jossa Isla nappasi tiukasta kilpailusta huolimatta koko potin olemalla rotunsa paras ja sai sertin ja cacibin!

Isla, 17 kk ja Porin kv-näyttelyn palkinnot

Isla käväisi elokuussa myös Liettuassa huiman menestyksen kera. Hän sai kolmessa kansainvälisessä näyttelyssä sertin ja samalla hieman alle 1,5-vuotiaana jo Liettuan muotovalion tittelin! Lisäksi takataskuun tuli kolme cacibia lisää. Yhteensä niitä on jo 4!

Näyttelyvuoden viimeinen näyttelymatka suuntautui syyskuun alussa Seinäjoen ryhmänäyttelyyn. Siellä vastassa oli kolme muuta narttua, mutta Isla oli jälleen rotunsa paras ja sai toisen Suomi-sertinsä.

Isla täytti helmikuussa 2021 jo 2 vuotta, mutta koronatilanteen vuoksi seuraavat näyttelymatkat jäivät alkukesään. Isla käväisi Vorun näyttelyssä ja sai sertin. Hän on nyt siis Viron muotovalio ja samalla valmistuis Suomen muotovalioksikin!

Isla tarvitsee enää yhden cacibin kansainvälisestä näyttelystä saadakseen C.I.B-tittelin. Säännöksistä johtuen matkalle lähdetään elokuun alun jälkeen Viroon tai Latviaan.


Lisää kuvia Islasta (ja Almasta) löytyy Instagramista osoitteesta https://www.instagram.com/cloudsdales.spitz