Kleinspitz-koirat

Cloudsdale’sin kotikennelissä asuu tällä hetkellä kaksi koiraa, joista toinen on helmikuun lopussa 2019 syntynyt Isla. 

Avaliinan Bethelia, ”Isla” (LT MVA, EE JMVA, 4xCACIB, 7xROP)

Isla asuu meillä sijoituskoirana Avaliinan kennelistä. Islan saavuttua vappuaattona 2019 perhessä alkoi ”ikuinen vappu”. Isla on nimittäin aina iloinen koira, josta tuli välittömästi kaveri Alma-koiran ja Leo-kissan kanssa.

Isla (15 kk)

Myös Islaa voi pitää laadukkaana saksalaisena ovikellona, vaikka ottaakin vieraat avoimesti vastaan. Sisääntulon jälkeen Isla yleensä varastaa vieraiden huomion ja tarjoutuu rapsutettavaksi vaikka koko päiväksi.

Kotikulmilla ulkoillessa Islasta paljastuu hieman kipakampi puoli. Toisten koirien ohittamista ilman leikkiinkutsuvaa haukkumista harjoitellaan yhä. Herkkupussin rapina kiinnostaan yleensä toisia koiria enemmän, mutta rähisijöille Isla antaa takuuvarmasti (ja hieman turhankin rohkeasti) palautetta.

Islan terveys on tarkastettu kesällä 2020. Polvet ovat priimaa (0/0), samoin kyynärät (0/0). Lonkat ovat C/C ja silmissä on muutamia ylimääräisiä ripsiä (=distichiasis), mutta niistä ei ole ollut Islalle mitään haittaa. Islan säkäkorkeus on 29 cm.

Islan molemmat vanhemmat ovat kansainvälisiä muotovalioita ja myös Islan näyttelyura on alkanut upeasti! Koronan vuoksi ensimmäinen näyttelymatka suuntautui Pärnuun heinäkuussa 2020. Siellä Isla osallistui erikoisnäyttelyyn ja kahteen kv-näyttelyyn ja nappasi viikonlopun aikana Viron juniorimuotovalion tittelin. Suomessa ensimmäinen näyttelymatka suuntautui heti elokuun alussa Porin kansainväliseen näyttelyyn, jossa Isla nappasi tiukasta kilpailusta huolimatta koko potin olemalla rotunsa paras ja sai sertin ja cacibin!

Isla, 17 kk ja Porin kv-näyttelyn palkinnot

Isla käväisi elokuussa myös Liettuassa huiman menestyksen kera. Hän sai kolmessa kansainvälisessä näyttelyssä sertin ja samalla hieman alle 1,5-vuotiaana jo Liettuan muotovalion tittelin! Lisäksi takataskuun tuli kolme cacibia lisää. Yhteensä niitä on jo 4!

Näyttelyvuoden viimeinen näyttelymatka suuntautui syyskuun alussa Seinäjoen ryhmänäyttelyyn. Siellä vastassa oli kolme muuta narttua, mutta Isla oli jälleen rotunsa paras ja sai toisen Suomi-sertinsä.

Islan näyttelyura jatkuu aikaisintaan helmikuun lopussa 2021. Isla täyttää silloin 2 vuotta, jolloin hänestä tulee Suomen muotovalio, jos vain saa kolmannen sertin Suomesta. Toki Suomen muotovalion tittelin saamiseen siihen riittäisi myös yksi serti Virosta, jolloin hänestä tulisi samalla kerralla sekä Suomen että Viron muotovalio.

Kansainvälisen muotovalion (C.I.B.) tittelistä Islalla puuttuu enää yksi cacib jostain muusta maasta kuin Suomesta tai Liettuasta. Valioitumissääntöjen vuoksi sitä kannattaa lähteä metsästämään vasta elokuussa 2021.


Lisää kuvia Islasta (ja Almasta) löytyy Instagramista osoitteesta https://www.instagram.com/cloudsdales.spitz