Mittelspitz-koirat

Cloudsdale’sin kotikenneliin kuuluu kaksi mittelspitz-koiraa (German Medium Size Spitz). Tässä osiossa esitellään heidät.

Ruskaharjun Amalia, ”Alma” (FI MVA, EE MVA, LT MVA, 6 x cacib)

mittelspitz
german spitz

Alma syntyi ystävänpäivänä vuonna 2017. Alma on luonteeltaan mitä ihanin – avoin, vahvasti omistajaansa kiintynyt ja erittäin miellyttämisenhaluinen. Erinomainen harrastuskaveri. Alman kanssa on todella helppoa ja mukavaa liikkua niin maalla kuin kaupungissakin.

Alman mielestä ovikello on ”so last season”, eikä sitä todellakaan tarvita, sillä tämä innokas vahtikoira ilmoittaa varmasti, kun vieraita on tulossa. Hän kuitenkin lopettaa haukkumisen kyläilijän sisälle tultua ja jos tämä ei ole tarkkana, niin saa Almalta varmasti märän pusun. 

Alma on harrastanut näyttelyissä käymistä ahkerasti ja hän on virallista vahvistusta vaille kansainvälinen muotovalio (C.I.B). Alma 2-vuotiaana Suomen ja Viron muotovalion tittelin sekä ekojen pentujen jälkeen 3-vuotiaana Liettuan muotovalion tittelin. Kansainvälisen muotovalion titteliä varten tarvittavia cacibeja Almalla on kasassa jo enemmän kuin tarpeeksi eli kuusi kolmesta eri maasta (min. 4 väh. 3 maasta eri tuomareilta), mutta tittelin vahvistamisessa menee useita kuukausia.

Näyttelyiden lisäksi Alma on harrastanut rally-tokoa. Virallisiin kisoihin hän ei ole vielä osallistunut, mutta epävirallisiin sentään pari kertaa. Ehkä vielä jonain päivänä Almasta tulee kaverikoirakin – potentiaalia tästä superkiltistä koirasta löytyy.

Alma synnytti ensimmäiset pentunsa (5 kpl) laskiaistiistaina 25.2.2020. Toiset pennut tulevat aikaisintaan keväällä 2021. Sitä ennakoiden virallinen silmätarkastus on uusittu elokuussa 2020 ja polvitarkastus uusitaan loppuvuodesta 2020. Aiemmin sydän on tarkastettu terveeksi, lonkat ovat C/C, ja kyynärät 0/0. Almalle on myös tehty eläinlääkärin tekemä virallinen MyDogDNA-testi, eikä sen mukaan Almalla ole perinnöllisiä sairauksia.

Cloudsdale’s Angel Eyes, ”Hiisku

Hiisku 5 kk

Alman ensimmäisestä pentueesta sijoituskoiraksi valikoitui Hiiskuksi kutsuttava rohkea ja päättäväinen narttu. Hän asuu Jyväskylässä kätevästi alle 5 km päässä Cloudsdale’sin kennelistä.

Hiiskun kanssa on tarkoitus käydä näyttelyissä, kunhan ikää tulee junnuluokassa kilpailemisen verran. Pentuja Hiisku saanee 2 vuotta täytettyään eli todennäköisesti vuonna 2022. Riippuu toki näyttely- ja terveystuloksista.

Lisätietoa Hiiskun sisaruksista löytyy Kasvatit-osiossa.


Alman ja kennelin muiden koirien kuvia löytyy Instagramista osoitteesta https://www.instagram.com/spitz.babes/

Lue lisää Mittelspitzeistä rotuyhdistyksen sivuilta osoitteesta http://www.mittelspitzyhdistys.net/rotu