Mittelspitz-koirat

Cloudsdale’sin kotikenneliin kuuluu kaksi mittelspitz-koiraa (German Medium Size Spitz). Tässä osiossa esitellään heidät.

Ruskaharjun Amalia, ”Alma” (C.I.B, FI MVA, EE MVA, LT MVA, 6 x cacib)

mittelspitz
german spitz

Vuoden 2017 ystävänpäivänä syntynyt Alma on luonteeltaan mitä ihanin – avoin, vahvasti omistajaansa kiintynyt ja erittäin miellyttämisenhaluinen. Erinomainen harrastuskaveri. Alman kanssa on todella helppoa ja mukavaa liikkua niin maalla kuin kaupungissakin.

Alman mielestä ovikello on ”so last season”, eikä sitä todellakaan tarvita, sillä tämä innokas vahtikoira ilmoittaa varmasti, kun vieraita on tulossa. Hän kuitenkin lopettaa haukkumisen kyläilijän sisälle tultua ja jos tämä ei ole tarkkana, niin saa Almalta varmasti märän pusun. 

Alma on käynyt ahkerasti koiranäyttelyissä. Hän on kansainvälinen muotovalio (C.I.B) sekä Suomen, Viron ja Liettua muotovalio. Näyttelyiden lisäksi Alma on harrastanut rally-tokoa. Virallisiin kisoihin hän ei ole vielä osallistunut, mutta epävirallisiin sentään pari kertaa.

Alma 3,5 vuotiaana kasvattajalta saadun kauniin
C.I.B-ruusukkeen (Champion International de Beauté) kanssa

Almalle on tehty eläinlääkärin tekemä virallinen MyDogDNA-testi, eikä sen mukaan Almalla ole perinnöllisiä sairauksia. Alman virallinen silmätarkastus on uusittu toistamiseen puhtain tuloksi elokuussa 2020. Aiemmin sydän on tarkastettu terveeksi, lonkat ovat C/C, ja kyynärät 0/0. Polvet olivat ensimmäisessä tarkastuksessa 0/0, mutta Kennelliiton polvipaneeliin kuuluvan ortopedin mukaan 1/0. Pentusuunnitelmat ovat kuitenkin nyt jäissä siihen asti, kunnes Alman ekojen pentujen polvet on 3-vuotiaana tarkastettu.

Cloudsdale’s Angel Eyes, ”Hiisku

Hiisku 5 kk

Alman ensimmäisestä pentueesta sijoituskoiraksi valikoitui Hiiskuksi kutsuttava rohkea ja päättäväinen narttu. Hän asuu Jyväskylässä kätevästi alle 5 km päässä Cloudsdale’sin kennelistä.

Hiiskun kanssa on tarkoitus käydä näyttelyissä, kunhan korona on selätetty. Pentuja Hiisku saanee todennäköisesti vuonna 2022-2023.

Lisätietoa Hiiskun sisaruksista löytyy Kasvatit-osiossa.


Alman ja kennelin muiden koirien kuvia löytyy Instagramista osoitteesta https://www.instagram.com/cloudsdales.spitz

Lue lisää Mittelspitzeistä rotuyhdistyksen sivuilta osoitteesta http://www.mittelspitzyhdistys.net/rotu