Venäjänsiniset kissat

Cloudsdale’sin kissalassa asustaa tällä hetkellä yksi venäjänsininen kollikissa. Marraskuussa 2020 saadaan kuitenkin venäjänsininen naaraskissa.

IvanaKallio’s Follow Me, ”Leo” (IC, International Champion)

Leo, 1 v 8 kk

Usein myös Leiskaksi kutsuttu Leo sai kunnian olla ensimmäinen venäjänsininen kissamme. Marraskuussa 2018 syntynyt 1-vuotias Leo viihtyy erinomaisesti perheen koirien ja muiden kissojen kanssa. Painoa tällä komealla kollilla on noin 4,6 kg.

Leo viihtyy myös omassa rauhassaan, jolloin seurailee vihreillä silmillään tarkkaavaisesti muun perheen puuhia. Sangen usein hän kuitenkin haluaa osallistua perheen toimintaan ja pitää olla tarkkana, ettei Leo käy esim. syömässä koirien ruokia. Leo ei todellakaan nirsoile ruoan suhteen, joten on kaikkien etu, että hän saa ruokansa ensimmäisenä.  

Leo on ollut sangen hiljainen eli maukuu vain silloin, kun oli oikeasti asiaa. Toki keväisin pitää kutsua kutsua naapuruston kissatyttöjä luokse. Toistaiseksi ei ole tehonnut.

Leo 9 kk ikäisenä.
Kuva: Pauli Araneva

Leo viihtyy sylissä ja saattaa napauttaa tassulla nätisti naamaan tai näykkäistä korvanlehdestä, jos hänen korkeuttaan ei huomioida tai silitetä riittävästi. Leo nukkuu usein vieressä ja on yleensä se, joka aamulla ilmoittaa, että on heräämisen aika.

Leo kävi pentu- ja junnuikäisenä tutustumassa kissanäyttelyihin. Avoimeen luokkaan 10 kk täyttämisen myötä siirryttyään Leo sai kolmen näyttelypäivän (neljän tuomarin arvion) tuloksena kolme sertiä ja sai jo 10,5 kk ikäisenä Champion-tittelin. Näin nopeaa edistymistä ei uskallettu edes toivoa! Kerran hän oli jopa värin ja tuomarin paras, joten on päässyt käymään BIS-kehässäkin. Joulukuussa Leo sai näyttelyssä 2xCacib, mutta koronavirustilanteen vuoksi ulkomaan näyttelyt olivat pitkään jäissä. Elokuussa 2020 Leo sai kuitenkin tarvittavan ulkomaisen cacibin Tallinnan näyttelystä ja on nyt International Champion!

Leon terveystestit ja jälkeläiset

Cloudsdale’sin kissalaan liittyvä siitosurossopimus on vahvistettu Kissaliitossa lokakuussa 2019. Samoihin aikoihin Leolle tehtiin terveystestit. Veriryhmä on A, silmäpeilauksessa ei löynynyt mitään huomautettavaa ja FeLV- ja FIV-testit olivat negatiivisia eli esteitä astutukseen ei löytynyt. Myöhemmin myös virallinen sydämen ultraäänitutkimus ja Leo todettiin kaikin puolin hyväsydämiseksi.

Leo 6 kk ikäisenä

Leo pääsi ensimmäisen kerran astutuspuuhiin vuoden 2019 itsenäisyyspäivän aikoihin. Leon ja upeasilmäisen Dirlandaan narttupentu Loulou (IvanaKallio’s Jitterbug) syntyi 9.2.2020.

Myös Leon toinen astutusreissu onnistui. Leon ja Malikan (Blue Fantasy Utushka) pojat syntyivät 30.8.2020. IvanaKallios’s Nevis ja Nepal ovat jatkaneet isänsä perinteitä ja kasvaneet ensimmäisen elinviikkonsa aikana huimasti (n. 20 grammaa/päivä). Molemmat ovat varattuja.

Leo kastroitiin heti poikien syntymän jälkeen, koska kissalaan saapuu venäjänsininen naaraskissa marraskuussa. Tästä kissasta toivottaan uutta näyttelykissaa sekä kissalan kantaemoa.


Katso uusimmat kuvat kissalan Instagram-tililtä www.instagram.com/cloudsdales_cattery/

Lue lisää rodusta: https://www.suomenvenajansiniset.fi/