Venäjänsiniset kissat

Cloudsdale’sin kissalassa asustaa kolme venäjänsinistä kissaa: Leo ja Minni sekä sijoituskissa Asta. Lisäksi kissalaan kuuluu Minnin poika Vili, joka asui sijoituskodissa Jyväskylässä. Heidät esitellään alla tarkemmin.

Mikäli kaikki menee hyvin, kissalamme venäjänsinisten sijoituskissojen määrä lisääntyy kesän 2023 aikana 1-2 kissalla.

Cloudsdale’s Blue Sky, ”Vili” (s. 2/2022)

Venäjänsinisten kissojemme kantaäidin Minnin poika Vili on seurallinen ja leikkisä pikkumies, jolle on helppo tehdä toimenpiteet (esim. kynsien leikkaaminen). Oman perheen kanssa Vili seurustelee aktiivisesti, mutta suhtautuu vieraisiin varauksellisesti. Vilin lempipuuhaa on valjaissa ulkoilu.

Vili asuu sijoituskodissa Jyväskylässä ja hänelle on tehty terveystestit syyskuussa 2022. Veriryhmä A, kivekset tallessa, FeLV ja FIV negatiiviset ja silmäpeilauksessa ei mitään huomautettavaa silmistä.

Vili on neljän pennun isä (s. 4/23, 2 tyttöä ja 2 poikaa) ja ottaisi mielellään vielä pari morsianta luokseen kyläilemään. Hän ei vielä merkkaile, mutta yrittää kyllä kutsua lisää tyttöjä luokseen.

Vilin tiedot löytyvät Omakissasta ja Pawpedsistä.

IC FI*IvanaKallio’s Mona Lisa, ”Minni”

Elokuussa 2020 syntynyt Minni on kissalamme kantaäiti. Minni sai ensimmäiset pennut 2/2022 ja toiset 5/2023. Todennäköisesti Minnille teetetään vielä kolmannetkin pennut, sillä hän ei merkkaa tai mourua ja kiimaileekin vain 2 kertaa vuodessa. Pentuihinsa hän suhtautuu erittäin suojelevasti, kunnes toteaa, että hän on tehnyt työnsä ja pennut voivat jo lähteä.

Minni osallistui pienempänä kaikkeen perheen toimintaan, mutta nyt aikuisena enemmänkin vain tarkkailee muiden touhuja. Minni hakeutuu ihmisten syliin ja on innokas kehrääjä, kunhan silittely tapahtuu hänen omasta tahdostaan. Minni on siis hyvin kissamainen ja oman arvonsa tunteva kissa.

Minni, 6 kk

Minni tulee erinomaisesti toimeen koirien kanssa ja jopa kotona käymään tulevat vieraat koiratkin hän on ottanut tyynen rauhallisesti vastaan. Perheen kissojen kanssa Minni tulee myös toimeen, mutta uusien kissakavereiden hyväksymisessä menee jonkin aikaa. Vieraisiin ihmisiin Minni suhtautuu välinpitämättömästi – Minnin kiinnostus täytyy ansaita. Minni ei siis ole arka, vaan itse asiassa rohkea kissa. Imurikin on Minnin kaveri, eikä hän säikähdä ovikelloa tai ulkotarhan lähelle parkkeeraavaa kovaäänistä jäteautoa.

Minni osaa ilmaista itseään todella selvästi ja pyytää usein pääsyä ulos kissatarhaan. Hän ei moiti lunta tai kylmyyttäkään. Kesällä kissatarhassa olevassa riippumatossa kiipeileminen ja kärpästen saalistaminen on Minnin lempipuuhaa. Vain kuumimpina kesäpäivinä Minni on mieluummin sisällä viileämmässä.

Minni on International Champion. Minni pääsi koronan vuoksi aloittamaan näyttelyuransa vasta 10 kk ikäisenä kesäkuussa 2021. Ekana näyttelyviikonloppuna ERY-SYDin näyttelystä tuli eka serti, toisena näyttelyviikonloppuna TUROKin näyttelystä toinen ja Tallinnasta elokuun loppupuolella kolmas. Minni valmistui siis championiksi 12 kk ikäisenä. Samalla Tallinnan reissulla hän sai ensimmäisen cacibin ja loput kaksi syyskuussa ISROKin kansainvälisessä näyttelyssä Kuopiossa.

Minni on terveystestattu kesäkuussa 2021. Silmissä ei ollut pienintäkään vikaa, FIV- ja FeLV-tutkimuksen tulokset olivat negatiiviset ja veriryhmä on A. Minnille on tehty myös sienitesti negatiivisella tuloksella.

IC FI*Saraitshikin Asteria, ”Asta”

Kissalassa asuvista venäjänsinisistä kissoista nuorin on Asta. Hän on erittäin seurallinen ja ihmisiä kaikkialle seuraava kissa. Asta viihtyy parhaiten harteilla ja saattaa hypätä aivan vieraidenkin ihmisten olkapäälle.

Astan 1-vuotiskuva. Kuva: Tessa.lv

Asta on sijoituskissa, joten ensimmäiset pennut syntyvät meille todennäköisesti vuoden 2023 loppupuolella, mutta ne rekisteröidään Harmuan kissalaan. Pentujen syntymän jälkeen Astan omistus siirtyy meille ja toivotaan, että vuonna 2024-2025 hänelle saadaan omaan kissalaan rekisteröitäviä pentuja.

Astalle tehtiin terveystestit maaliskuussa 2023. Kaikki oli kunnossa (FeLV ja FIV negatiivisia, sienitesti negatiivinen, veriryhmä A). Asta painaa noin 2,6 kg.

Asta on käynyt pennusta lähtien kissanäyttelyissä. Toistaiseksi suurimpana menestyksenä on ollut 2 x BIV eli värin paras kissa. Asta sai jo 11 kk ikäisenä Champion-tittelin (CH) ja International Champion -tittelin (IC) viiden cacibin taktiikalla hieman yli vuoden ikäisenä.

Astan tiedot löytyvät Omakissasta.

IC PR FI*IvanaKallio’s Follow Me, ”Leo”

Leo oli ensimmäinen venäjänsininen kissamme ja on yhä ainoa kollimme. Hän on viihtynyt alusta asti erinomaisesti perheen koirien ja muiden kissojen kanssa. Oikeastaan hän on koko porukan pomo.

Leo, 1 v 8 kk

Leo osallistuu mielellään kaikkeen perheen toimintaan (esim. ruoanlaitto). Hän on seurallinen ja tulee tervehtimään vieraitakin, vaikka juokseekin yleensä karkuun ovikellon ääntä. Toki hän viihtyy myös omassa rauhassaan, mutta tarkkailee siloinkin muun perheen puuhia. Leo ei kuitenkaan turhia juttele eli maukuu vain silloin, kun oli oikeasti asiaa.

Leo ei nirsoile ruoan suhteen ja jos ihmiset eivät ole estämässä, niin hän saattaa napata koirienkin lautaselta ”parhaat päältä”. Leo ei kuitenkaan koskaan esimerkiksi sähise koirille, vaan tyynen rauhallisesti vaan kävelee ruokakupille ja koirat väistyvät sivuun. Leo suhtautui koiranpentuihinkin TODELLA lehmänhermoisesti.

Leo tykkää myös olla sylissä. Hän saattaa jopa napauttaa tassulla nätisti naamaan tai näykkäistä korvanlehdestä, jos hänen korkeuttaan ei huomioida tai silitetä riittävästi.

Leo 6 kk ikäisenä

Leo on käynyt aktiivisesti kissanäyttelyissä. Hän sai heti 10 kk ikäisenä Champion-tittelin ja oli kerran jopa värin ja tuomarin paras, joten on päässyt käymään Best in Show -paneelissakin! Joulukuussa juuri vuoden täytettyään Leo sai näyttelyssä 2xCacib, mutta koronavirustilanteen vuoksi ulkomaan näyttelyt olivat pitkään jäissä. Elokuussa 2020 Leo sai kuitenkin tarvittavan ulkomaisen cacibin Tallinnan näyttelystä ja on nyt International Champion!

Vuoden näyttelytauon ja kastroinnin jälkeen Leo osallistui kastaraattisarjaan elokuun 2021 näyttelyssä Tallinnassa ollen kummankin tuomarin mielestä päivän paras kastraattikolli ja pääsi taas esiintymään BIS-paneelissakin! Premior-tittelin hän sai Tampereen näyttelyssä lokakuussa 2021.

Leo BIS-paneelissa elokuussa 2021. Kuva: Tessa.lv

Leolla on hieman jälkikasvua: tytär IvanaKallio’s Jitterbug (emona upeasilmäinen IvanaKallio’s Dirlandaa) ja pojat IvanaKallios’s Nevis ja Nepal (emona ylväs kaunotar Blue Fantasy Utushka). Leo on myös isoisä, sillä Jitterbug on saanut 7 pentua (6 tyttöä ja 1 poika) ja isoisoisä, koska Jitterbugin Valo-tytär sai toukokuussa huimat 7 pentua!

Näyttely- ja jalostusuran lisäksi Leo on tehnyt myös mallintöitä. Hän oli mukana legendaarisen Jyväskylän yliopiston liikunnan opiskelijoiden vuoden 2021 kalenterin kuvauksissa ja hänen kuvansa päätyi jopa Iltalehden uutisiin. Leo käyttäytyi kuvausstudiolla kuin olisi tehnyt aina mallinhommia.

Leo Iltalehden uutisen kuvassa 22.11.2020


Jos haluat seurata Leon, Minnin, Astan sekä muiden kissalaan kuuluvien kissojen uusia seikkailuja, niin ota seurantaan kissalan Instagram-tili www.instagram.com/cloudsdales.cats/

Lue lisää rodusta: https://www.suomenvenajansiniset.fi/