Venäjänsiniset kissat

Cloudsdale’sin kissalassa asustaa kaksi venäjänsinistä kissaa: Leo ja Minni. Lisäksi kissalassa asuu yksi vanhempi maatiaiskissa, joka ei ole jalostuskäytössä.

IvanaKallio’s Mona Lisa, ”Minni” (IC, International Champion)

Elokuussa 2020 syntyneestä Minnistä on tarkoitus tulla kissalamme kantaäiti. Minni on osoittautunut superseuralliseksi pikkukisuksi, joka on aina kaikessa touhussa mukana ja tulee mukaan jopa suihkuun! Minni hakeutuu usein syliin ja on innokas kehrääjä, kunhan silittely tapahtuu hänen omasta tahdostaan.

Minni, 6 kk

Minni on kaikin puolin todella rohkea kissa. Imurikin on Minnin kaveri, eikä hän säikähdä edes ovikelloa, vaan tulee ovelle vieraita vastaan ja kerjäämään silityksiä.

Minni tulee erinomaisesti toimeen koirien kanssa ja jopa kotona käymään tulevat vieraat koiratkin hän on ottanut tyynen rauhallisesti vastaan. Perheen kissojen kanssa Minni tulee myös toimeen.

Minni osaa ilmaista itseään todella selvästi ja pyytää usein pääsyä ulos kissatarhaan. Hän ei moiti lunta tai kylmyyttäkään. Kesällä kissatarhassa olevassa riippumatossa kiipeileminen ja kärpästen saalistaminen on Minnin lempipuuhaa. Vain kuumimpina kesäpäivinä Minni on mieluummin sisällä viileämmässä.

Koronan vuoksi Minni pääsi aloittamaan näyttelyuransa vasta 10 kk ikäisenä kesäkuussa 2021. Ekana näyttelyviikonloppuna ERY-SYDin näyttelystä tuli eka serti, toisena näyttelyviikonloppuna TUROKin näyttelystä toinen ja Tallinnasta elokuun loppupuolella kolmas. Minni valmistui siis championiksi 12 kk ikäisenä. Samalla Tallinnan reissulla hän sai ensimmäisen cacibin ja loput kaksi syyskuussa ISROKin kansainvälisessä näyttelyssä Kuopiossa. Minni on nyt siis International Champion, mutta näyttelyura jäänee Minnin osalta tähän.

Minni on terveystestattu kesäkuussa 2021. Painoa oli 2,6 kg. Silmissä ei ollut pienintäkään vikaa, FIV- ja FeLV-tutkimuksen tulokset olivat negatiiviset ja veriryhmä on A. Minnille on tehty myös sienitesti negatiivisella tuloksella eli kaikki on kunnossa ja hänelle yritetään teettää pennut! Oletamme, että tämä tapahtuu vuoden 2022 puolella.

IvanaKallio’s Follow Me, ”Leo” (IC, International Champion & PR, Premior)

Usein myös Leiskaksi kutsuttu Leo sai kunnian olla ensimmäinen venäjänsininen kissamme. Hän on viihtynyt alusta asti erinomaisesti perheen koirien ja muiden kissojen kanssa. Oikeastaan hän on koko porukan pomo.

Leo, 1 v 8 kk

Leo osallistuu mielellään kaikkeen perheen toimintaan (esim. ruoanlaitto). Hän on seurallinen ja tulee tervehtimään vieraitakin, vaikka juokseekin karkuun ovikellon ääntä. Toki hän viihtyy myös omassa rauhassaan, mutta tarkkailee siloinkin muun perheen puuhia. Leo ei kuitenkaan turhia juttele eli maukuu vain silloin, kun oli oikeasti asiaa.

Leo ei nirsoile ruoan suhteen ja jos ihmiset eivät ole estämässä, niin hän saattaa napata koirienkin lautaselta ”parhaat päältä”. Leo ei kuitenkaan koskaan esimerkiksi sähise koirille, vaan tyynen rauhallisesti vaan kävelee ruokakupille ja koirat väistyvät sivuun. Leo suhtautui koiranpentuihinkin TODELLA lehmänhermoisesti.

Leo tykkää myös olla sylissä. Hän saattaa jopa napauttaa tassulla nätisti naamaan tai näykkäistä korvanlehdestä, jos hänen korkeuttaan ei huomioida tai silitetä riittävästi.

Leo 6 kk ikäisenä

Leo on käynyt aktiivisesti kissanäyttelyissä. Hän sai huimasti jo 10,5 kk ikäisenä Champion-tittelin ja oli kerran jopa värin ja tuomarin paras, joten on päässyt käymään Best in Show -paneelissakin!! Joulukuussa juuri vuoden täytettyään Leo sai näyttelyssä 2xCacib, mutta koronavirustilanteen vuoksi ulkomaan näyttelyt olivat pitkään jäissä. Elokuussa 2020 Leo sai kuitenkin tarvittavan ulkomaisen cacibin Tallinnan näyttelystä ja on nyt International Champion!

Vuoden näyttelytauon ja kastroinnin jälkeen Leo osallistui kastaraattisarjaan elokuun 2021 näyttelyssä Tallinnassa ollen kummankin tuomarin mielestä päivän paras kastraattikolli ja pääsi taas esiintymään BIS-paneelissakin! Premior-tittelin hän sai Tampereen näyttelyssä lokakuussa 2021. Nähtäväksi jää, jatkuuko Leon näyttelyura tästä vielä eteenpäin.

Leo BIS-paneelissa elokuussa 2021. Kuva: Tessa.lv

Leolla on hieman jälkikasvua: tytär IvanaKallio’s Jitterbug (emona upeasilmäinen IvanaKallio’s Dirlandaa) ja pojat IvanaKallios’s Nevis ja Nepal (emona ylväs kaunotar Blue Fantasy Utushka). Elokuussa 2021 Leosta tuli ylpeä isoisä, kun Jitterbug sai 2 tyttöä ja yhden pojan.

Näyttely- ja jalostusuran lisäksi Leo on tehnyt myös mallintöitä. Hän oli mukana legendaarisen Jyväskylän yliopiston liikunnan opiskelijoiden vuoden 2021 kalenterin kuvauksissa ja hänen kuvansa päätyi jopa Iltalehden uutisiin. Leo käyttäytyi kuvausstudiolla kuin olisi tehnyt aina mallinhommia.

Leo Iltalehden uutisen kuvassa 22.11.2020

Jos haluat seurata Leon ja Minnin uusia seikkailuja, niin ota seurantaan kissalan Instagram-tili www.instagram.com/cloudsdales.cats/

Lue lisää rodusta: https://www.suomenvenajansiniset.fi/