Venäjänsiniset kissat

Cloudsdale’sin kissalassa asustaa kaksi venäjänsinistä kissaa: Leo ja Minni. Lisäksi kissalassa asuu kaksi muuta iäkkääpää naaraskissa, jotka eivät ole olleet jalostuskäytössä.

IvanaKallio’s Mona Lisa, ”Minni”

Elokuussa 2020 syntyneestä Minnistä on tarkoitus tulla kissalamme kantaäiti. Minni on osoittautunut superseuralliseksi pikkukisuksi ja hän on aina kaikessa touhussa mukana tulee mukaan jopa suihkuun! Minni hakeutuu usein syliin ja on innokas kehrääjä, kunhan silittely tapahtuu hänen omasta tahdostaan.

Minni, 6 kk

Minni on kaikin puolin todella rohkea kissa. Imurikin on Minnin kaveri, eikä hän säikähdä edes ovikelloa, vaan tulee ovelle vieraita vastaan ja kerjäämään silityksiä.

Minni tottui koiriin parissa päivässä. Hän tulee hyvin toimeen myös kissalan kissojen kanssa, mutta leikkii koirien kanssa enemmän. Jopa kotona käymään tulevat vieraat koiratkin hän on ottanut tyynen rauhallisesti vastaan.

Minni oppi myös nopeasti pyytämään ulos kissatarhaan, eikä moiti lunta tai kylmyyttäkään. Kissatarhassa olevassa riippumatossa kiipeileminen ja kärpästen saalistaminen onkin Minnin lempipuuhaa. Vain kuumimpina kesäpäivinä Minni on mieluummin sisällä viileämmässä.

Minni on pentuajan pienen nirsoilun jälkeen ollut kaikkiruokainen kissa. Hänelle maistuisi niin ihmisten ruoantähteet kuin koirien ruokakin… Onneksi useimmin hän käy kuitenkin omalla ruokakipollaan.

Minni pääsi aloittamaan näyttelyuransa vasta 10 kk ikäisenä ERY-SYDin näyttelyssä kesäkuussa 2021. Viikonlopun aikana hänet arvioitiin molemmilla kertaa erinomaiseksi avoimen luokan kissaksi. Ekana päivänä sijoitus oli kakkonen (EX2), mutta toisena päivänä hän sai ensimmäisen sertinsä (EX1, CAC)!

Minni on terveystestattu kesäkuussa 2021. Painoa oli 2,6 kg. Silmissä ei ollut pienintäkään vikaa, FIV- ja FeLV-tutkimuksen tulokset olivat negatiiviset, kuten odotettiinkin ja veriryhmä on A. Kunhan Minni vaan tulee sukukypsäksi, niin hänelle yritetään teettää pennut! Oletamme, että tämä tapahtuu alkusyksystä eli pentujen luovutusikä olisi alkuvuodesta 2022.

IvanaKallio’s Follow Me, ”Leo” (IC, International Champion)

Usein myös Leiskaksi ja Leikkuriksi kutsuttu Leo sai kunnian olla ensimmäinen venäjänsininen kissamme. Hän on viihtynyt alusta asti erinomaisesti perheen koirien ja muiden kissojen kanssa.

Leo, 1 v 8 kk

Leo osallistuu mielellään kaikkeen perheen toimintaan (esim. ruoanlaitto). Hän on seurallinen ja tulee tervehtimään vieraitakin, vaikka juokseekin karkuun ovikellon ääntä. Toki hän viihtyy myös omassa rauhassaan, mutta tarkkailee siloinkin muun perheen puuhia. Leo ei kuitenkaan turhia juttele eli maukuu vain silloin, kun oli oikeasti asiaa.

Leokaan ei nirsoile ruoan suhteen ja jos ihmiset eivät ole estämässä, niin hän saattaa napata koirienkin lautaselta ”parhaat päältä”. Leo ei kuitenkaan koskaan esimerkiksi sähise koirille, vaan tyynen rauhallisesti vaan kävelee ruokakupille ja koirat väistyvät sivuun. Leo suhtautui koiranpentuihinkin todella lehmänhermoisesti.

Leo tykkää myös olla sylissä. Hän saattaa jopa napauttaa tassulla nätisti naamaan tai näykkäistä korvanlehdestä, jos hänen korkeuttaan ei huomioida tai silitetä riittävästi.

Leo 6 kk ikäisenä

Leo on käynyt aktiivisesti kissanäyttelyissä. Hän sai huimasti jo 10,5 kk ikäisenä Champion-tittelin ja oli kerran jopa värin ja tuomarin paras, joten on päässyt käymään paneelissakin!! Joulukuussa juuri vuoden täytettyään Leo sai näyttelyssä 2xCacib, mutta koronavirustilanteen vuoksi ulkomaan näyttelyt olivat pitkään jäissä. Elokuussa 2020 Leo sai kuitenkin tarvittavan ulkomaisen cacibin Tallinnan näyttelystä ja on nyt International Champion!

Leo on kastroitu vuoden 2020 alkusyksystä. Hänen tyttärensä on IvanaKallio’s Jitterbug (emona upeasilmäinen IvanaKallio’s Dirlandaa) ja poikia ovat IvanaKallios’s Nevis ja Nepal (emona ylväs kaunotar Blue Fantasy Utushka). Toiveena on, että vielä jossain vaiheessa kissalaan saadaan Jitterbugin jai Nepalin pentu Leon omaa sukua jatkamaan.

Näyttely- ja jalostusuran lisäksi Leo on tehnyt myös mallintöitä. Hän oli mukana legendaarisen Jyväskylän yliopiston liikunnan opiskelijoiden vuoden 2021 kalenterin kuvauksissa ja hänen kuvansa päätyi jopa Iltalehden uutisiin. Leo käyttäytyi kuvausstudiolla kuin olisi tehnyt aina mallinhommia.

Leo Iltalehden uutisen kuvassa 22.11.2020

Jos haluat seurata Leon ja Minnin uusia seikkailuja, niin ota seurantaan kissalan Instagram-tili www.instagram.com/cloudsdales.cats/

Lue lisää rodusta: https://www.suomenvenajansiniset.fi/