Pentuja

Alla on tietoa pentusuunnitelmista ja yleiset ohjeet pennun varaamisesta. Huomaathan, että pyrimme sijoittamaan vähintään yhden pennun jokaisesta pentueesta. Tietoa sijoituskissan hankinnasta löytyy venäjänsinisten rotuyhdistyksen sivuilta ja tietoa sijoituskoirasta löytyy esim. Hankikoira.fi -sivustolta.

Pentusuunnitelmia

Seuraava mittelspitzpentue suunnitteilla Almalle heinäkuussa 2022. Alma on siis jo astutettu (yhdistelmä jalostustietojärjestelmässä, huom. sulhaselle 25.5.2022 tehty virallinen silmätarkastus ei näy vielä järjestelmässä), kesäkuussa käydään ultraäänitutkimuksessa ja jos pentuja on tulossa, niin syntyvät heinäkuun loppupuolella. Pennuista otetaan tässä vaiheessa vastaan alustavia varauksia. Lisätietoja alla.

Pennut ovat valkoisia ja todennäköisesti mitteliksi sangen isokokoisia (urokset saattavat kasvaa jopa grosspitzin kokoisiksi eli säkäkorkeus yli 40 cm). Molemmat vanhemmat ovat avoimia, rauhallisia ja miellyttämisenhaluisia, mutta tarvittaessa molemmista löytyy potkua, joten pentujen pitäisi olla hyviä harrastuskoiriakin.

Vanhemmilla ei ole allergioita tai ruoka-aineherkkyyksiä. Molemmilla löytyy kaikki hampaat. Rakenteeltaan molemmat vanhemmat ovat vankkoja ja ruoka maistuu molemmille (vähän liiankin) hyvin.

Seuraava venäjänsininen pentue vuoden 2023 alkupuolella Minnille. Leolle ei valitettavasti tule enää pentuja, sillä hänet on leikattu. Yksi Minnin pojista jää kuitenkin kissalan sijoituskissaksi, joten hän on todennäköisesti käytettävissä vuoden 2023 alkupuolella.

Ensimmäinen pyhä birman pentue on suunnitteilla vuoden 2022 lopussa. Sulhanen on alustavasti löydetty, mutta Elsalle on vielä tehtävä terveystestit (heinäkuu 2022).

Ensimmäinen kleinspitz-pentue on suunnitteilla aikaisintaan syksyllä 2023. Tämän pentueen toteutuminen on kuitenkin monesta syystä sangen epävarmaa. Tietoa suunnitelmista julkaistaan sitä mukaa, kun suunnitelmat tarkentuvat.

Koiranpennun varaaminen ja luovuttaminen

Cloudsdale’sin kennelin koiriin ja kasvattajaan on mahdollista käydä tutustumassa ja tekemässä alustava varaus jo ennen pentujen syntymää. Alustavat pentuvaraukset kuitenkin vahvistetaaan ja varausmaksu (300 €) veloitetaan vasta, kun pentuja on käyty katsomassa Jyväskylässä pentujen ollessa noin 4 viikon ikäisiä. Tällä tavalla varmistetaan, että pentu on perheelle sopiva – ja päinvastoin. Varausmaksun maksun jälkeen varaus muuttuu kumpaakin osapuolta sitovaksi. Varausmaksua ei palauteta, jos varaaja peruu tämän jälkeen varauksensa.

Koiranpennun hinta on 1.600 euroa/pentu. Kasvattaja maksaa pennun virallisen silmä- ja polvitarkastuksen tämän ollessa 1-vuotias (esim. Viitaniemen eläinlääkäriasemalla Jyväskylässä tarkastus maksaa 132 euroa).

Pennut luovutetaan mieluiten 8-viikkoisina (aikaisintaan 7-viikkoisina). Ennen luovutusta pennut rekisteröidään Suomen Kennelliittoon, eläinlääkäri tekee pentutarkastuksen ja tunnistismerkitsee pennut mikrosirulla. Pennut myös madotetaan useaan kertaan ennen luovutusta.

Ennen luovutusta pennut pääsevät tutustumaan Cloudsdale’sin koiriin, kissoihin ja eri-ikäisiin ihmisiin. Pennut totutetaan käsittelyyn ja he pääsevät ulkoilemaan ja autoilemaan. Pentujen mukana tulee kirjalliset hoito-ohjeet ja pentupaketti, jossa on erilaisia tarvikkeita (mm. ruokaa, johon koira on tottunut). Sopimus koiran kaupasta tehdään aina Kennelliiton lomakkeelle.

Kissanpennun varaaminen ja luovutus

Cloudsdale’sin kissoihin ja kasvattajaan on mahdollista käydä tutustumassa ja tekemässä alustava varaus jo ennen pentujen syntymää. Alustavat pentuvaraukset kuitenkin vahvistetaan ja varausmaksu (300 €) veloitetaan vasta, kun pentuja on käyty katsomassa Jyväskylässä pentujen ollessa 4-8 viikon ikäisiä. Tällä tavalla varmistetaan, että pentu on perheelle sopiva – ja päinvastoin. Varausmaksun maksun jälkeen varaus muuttuu kumpaakin osapuolta sitovaksi. Varausmaksua ei palauteta, jos varaaja peruu tämän jälkeen varauksensa.

Kissanpennun hinta on noin 1.300 euroa (lemmikki- ja näyttelytasoinen pentu). Huomioithan, että poikakissojen merkkailun ehkäisemiseksi ja tyttökissojen pentutehtaaksi joutumisen välttämiseksi kaikki muut kuin kasvattajalle sijoitukseen jäävät kissanpennut varhaiskastroidaan/-sterilisoidaan ennen luovutusta. Kasvattaja maksaa tästä aiheutuvat kustannukset (noin 150 euroa/pentu). Toisten kasvattajien kanssa hinnat ja leikkaamiset sovitaan erikseen.

Kaikki kissanpennut luovutetaan aikaisintaan 12 viikon ikäisenä. Ennen luovutusta kissanpennut rekisteröidään Kissaliittoon. Eläinlääkäri tarkastaa ja tunnistusmerkitsee pennut mikrosirulla sekä rokottaa luovutushetkellä voimassaolevien rokotussääntöjen mukaisesti.

Ennen luovutusta kissanpennut pääsevät tutustumaan perusteellisesti Cloudsdale’sin koiriin, kissoihin ja eri-ikäisiin ihmisiin. Pentujen mukana tulee kirjalliset hoito-ohjeet ja pentupaketti, jossa on erilaisia tarvikkeita (mm. ruokaa, johon kissa on tottunut). Sopimus kissan kaupasta tehdään aina Kissaliiton lomakkeelle.

Huom. EU:n vaatimuksesta tiedoksi myös tämä:

Jos (kissan tai koiran) kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluila, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).