Pentuja

Alla on tietoa pentusuunnitelmista ja yleiset ohjeet pennun varaamisesta. Huomaathan, että pyrimme sijoittamaan vähintään yhden pennun jokaisesta pentueesta. Tietoa sijoituskissan hankinnasta löytyy venäjänsinisten rotuyhdistyksen sivuilta ja tietoa sijoituskoirasta löytyy esim. Hankikoira.fi -sivustolta.

Pentusuunnitelmia

Birmat Elsa (vas.) ja Aura. Venäjänsiniset Minni, Leo ja Asta (oik.).

E-pentuesyntyi toukokuussa 2023 venäjänsiniselle Minnille. Pentujen isä on Antti (Blue Fantasy Afanasij), jolla on ennestään 12 pentua (mm. Saksassa Junior Winner -tittelin saanut ja Suomessa BIS-pentu).

Kaikki Minnin pennut on alustavasti varattu. Tilanne voi kuitenkin aina elää ja kannattaa yhä olla yhteyksissä. Huom. sijoituskissasta kiinnostuneet menevät etusijalle, koska kotiin ei voi ottaa suurta määrää kissoja ja sijoituskissoja tarvitaan kasvatustyön jatkamiseksi.

Syksyllä 2023 syntynee Astan eka pentue. Astan ensimmäiset pennut kasvavat Cloudsdale’sin kissalassa, mutta rekisteröidään Harmuan kissalaan, koska Asta on sijoituskissa. Astaan voi käydä tutustumassa, mutta yhteydenotot pentuihin liittyen suoraan Harmuan kissalaan.

Seuraavat pyhäbirmapentue on suunnitteilla Auralle (Cloudsdale’s Domino) vuoden 2024 alkupuolella. Yhteyttä kannattaa ottaa jo nyt etenkin, jos asut Jyväskylän tai Tampereen seudulla ja sijoituskodiksi lähteminen kiinnostaa.

Ensimmäinen ruskea kleinspitz-pentue on suunnitteilla vuoden 2024 kesälle tai loppuvuodelle. Seuraavat mittelspitz-pennut syntyvät aikaisintaan vuoden 2025 alussa.

Kissanpennun varaaminen ja luovutus

Cloudsdale’sin kissoihin ja kasvattajaan on mahdollista käydä tutustumassa ja tekemässä alustava varaus jo ennen pentujen syntymää. Alustavat pentuvaraukset kuitenkin vahvistetaan ja kauppahinnasta vähennettävä varausmaksu (300 €) veloitetaan vasta, kun pentuja on käyty katsomassa Jyväskylässä pentujen ollessa 4-8 viikon ikäisiä. Tällä tavalla varmistetaan, että pentu on perheelle sopiva – ja päinvastoin. Varausmaksun maksun jälkeen varaus muuttuu kumpaakin osapuolta sitovaksi. Varausmaksua ei palauteta, jos varaaja peruu tämän jälkeen varauksensa.

Kissanpennun hinta on 1.400 euroa (lemmikki- ja näyttelytasoinen pentu). Huomioithan, että poikakissojen merkkailun ehkäisemiseksi ja tyttökissojen pentutehtaaksi joutumisen välttämiseksi kaikki muut kuin kasvattajalle sijoitukseen jäävät kissanpennut varhaiskastroidaan/-sterilisoidaan ennen luovutusta. Kasvattaja maksaa tästä aiheutuvat kustannukset (noin 150-250 euroa/pentu). Toisten kasvattajien kanssa hinnat ja leikkaamiset sekä muut ehdot sovitaan erikseen.

Kaikki kissanpennut luovutetaan aikaisintaan 14 viikon ikäisenä. Ennen luovutusta kissanpennut rekisteröidään Kissaliittoon. Eläinlääkäri tarkastaa ja tunnistusmerkitsee pennut mikrosirulla sekä rokottaa luovutushetkellä voimassaolevien rokotussääntöjen mukaisesti.

Ennen luovutusta kissanpennut pääsevät tutustumaan perusteellisesti Cloudsdale’sin koiriin, kissoihin ja eri-ikäisiin ihmisiin. Pentujen mukana tulee kirjalliset hoito-ohjeet ja pentupaketti, jossa on erilaisia tarvikkeita (mm. ruokaa, johon kissa on tottunut). Sopimus kissan kaupasta tehdään aina Kissaliiton lomakkeelle.

Koiranpennun varaaminen ja luovuttaminen

Cloudsdale’sin kennelin koiriin ja kasvattajaan on mahdollista käydä tutustumassa ja tekemässä alustava varaus jo ennen pentujen syntymää. Alustavat pentuvaraukset kuitenkin vahvistetaaan ja kauppahinnasta vähennettävä varausmaksu (300 €) veloitetaan vasta, kun pentuja on käyty katsomassa Jyväskylässä pentujen ollessa noin 4 viikon ikäisiä. Tällä tavalla varmistetaan, että pentu on perheelle sopiva – ja päinvastoin. Varausmaksun suorittamisen jälkeen varaus muuttuu kumpaakin osapuolta sitovaksi. Varausmaksua ei palauteta, jos varaaja peruu tämän jälkeen varauksensa.

Koiranpennun hinta on tämänhetkisen arvion mukaan 1.700 euroa/pentu. Kasvattaja tarjoaa koiranpennun ostajille hoitokulu- ja tapaturmavakuutuksen 1-vuotiaaksi asti (=rotuvakuutus; pennunostaja voi halutessaan ottaa henkivakuutuksen lisäturvaksi) tai vaihtoehtoisesti pennun virallisen silmä- ja polvitarkastuksen tämän ollessa 1-3 vuoden ikäinen.

Pennut luovutetaan mieluiten 8-viikkoisina (aikaisintaan 7-viikkoisina). Ennen luovutusta pennut rekisteröidään Suomen Kennelliittoon, eläinlääkäri tekee pentutarkastuksen ja tunnistusmerkitsee pennut mikrosirulla. Pennut myös madotetaan useaan kertaan ennen luovutusta.

Ennen luovutusta pennut pääsevät tutustumaan Cloudsdale’sin koiriin, kissoihin ja eri-ikäisiin ihmisiin. Pennut totutetaan käsittelyyn ja he pääsevät ulkoilemaan ja autoilemaan. Pentujen mukana tulee kirjalliset hoito-ohjeet ja pentupaketti, jossa on erilaisia tarvikkeita (mm. ruokaa, johon koira on tottunut). Sopimus koiran kaupasta tehdään aina Kennelliiton lomakkeelle.

Huom. EU:n vaatimuksesta tiedoksi myös tämä:

Jos (kissan tai koiran) kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluila, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).