Pentuja

Alla on tietoa pentusuunnitelmista ja yleiset ohjeet pennun varaamisesta. Huomaathan, että pyrimme sijoittamaan vähintään yhden pennun jokaisesta pentueesta. Tietoa sijoituskissan hankinnasta löytyy venäjänsinisten rotuyhdistyksen sivuilta ja tietoa sijoituskoirasta löytyy esim. Hankikoira.fi -sivustolta.

Pentusuunnitelmia

Almalle syntyi mittelspitz-pentue 30.7.2022 (yhdistelmä jalostustietojärjestelmässä). Pennut ovat valkoisia ja todennäköisesti yhtä lukuunottamatta mitteliksi sangen isokokoisia (suurimmat saattavat kasvaa jopa grosspitzin mittoihin eli säkäkorkeus ylittää 40 cm). Yksi pennuista on muita pienempi, joten saattaa jäädä pieneksi mitteliksi tai jopa klenspitzin ylärajoille eli max. 30 cm. Molemmat vanhemmat ovat avoimia, rauhallisia ja miellyttämisenhaluisia, mutta tarvittaessa molemmista löytyy potkua, joten pentujen pitäisi olla hyviä harrastuskoiriakin.

Vanhemmilla ei ole allergioita tai ruoka-aineherkkyyksiä. Molemmilla löytyy kaikki hampaat. Rakenteeltaan molemmat vanhemmat ovat vankkoja.

Yksi pentu on vapaana. Muut on alustavasti varattu.

Ensimmäinen pyhä birman pentue on tulossa Elsalle syyskuun lopussa, mikäli heinäkuun lopussa suoritettu astutus onnistuu. Tiineys varmistuu elokuun loppupuolella. Alustavia varauksia otetaan vastaan.

Kuva yhdistelmästä on tulossa tähän elokuussa, kunhan asia varmistuu.

Seuraava venäjänsininen pentue on suunnitteilla vuoden 2023 alkupuolella Minnille. Alustavia varauksia otetaan vastaan. Loppukeväästä/alkukesästä syntynee myös Astan eka pentue. Astan ensimmäiset pennut kasvavat Cloudsdale’sin kissalassa, mutta rekisteröidään Saraitshikin kissalaan, koska Asta on sijoituskissa.

Ensimmäinen kleinspitz-pentue on suunnitteilla aikaisintaan syksyllä 2023. Tämän pentueen toteutuminen on kuitenkin monesta syystä sangen epävarmaa. Tietoa suunnitelmista julkaistaan sitä mukaan, kun suunnitelmat tarkentuvat.

Koiranpennun varaaminen ja luovuttaminen

Cloudsdale’sin kennelin koiriin ja kasvattajaan on mahdollista käydä tutustumassa ja tekemässä alustava varaus jo ennen pentujen syntymää. Alustavat pentuvaraukset kuitenkin vahvistetaaan ja varausmaksu (300 €) veloitetaan vasta, kun pentuja on käyty katsomassa Jyväskylässä pentujen ollessa noin 4 viikon ikäisiä. Tällä tavalla varmistetaan, että pentu on perheelle sopiva – ja päinvastoin. Varausmaksun suorittamisen jälkeen varaus muuttuu kumpaakin osapuolta sitovaksi. Varausmaksua ei palauteta, jos varaaja peruu tämän jälkeen varauksensa.

Koiranpennun hinta on 1.600 euroa/pentu. Kasvattaja maksaa pennun virallisen silmä- ja polvitarkastuksen tämän ollessa 1-vuotias (esim. Viitaniemen eläinlääkäriasemalla Jyväskylässä tarkastus maksaa 132 euroa).

Pennut luovutetaan mieluiten 8-viikkoisina (aikaisintaan 7-viikkoisina). Ennen luovutusta pennut rekisteröidään Suomen Kennelliittoon, eläinlääkäri tekee pentutarkastuksen ja tunnistusmerkitsee pennut mikrosirulla. Pennut myös madotetaan useaan kertaan ennen luovutusta.

Ennen luovutusta pennut pääsevät tutustumaan Cloudsdale’sin koiriin, kissoihin ja eri-ikäisiin ihmisiin. Pennut totutetaan käsittelyyn ja he pääsevät ulkoilemaan ja autoilemaan. Pentujen mukana tulee kirjalliset hoito-ohjeet ja pentupaketti, jossa on erilaisia tarvikkeita (mm. ruokaa, johon koira on tottunut). Sopimus koiran kaupasta tehdään aina Kennelliiton lomakkeelle.

Kissanpennun varaaminen ja luovutus

Cloudsdale’sin kissoihin ja kasvattajaan on mahdollista käydä tutustumassa ja tekemässä alustava varaus jo ennen pentujen syntymää. Alustavat pentuvaraukset kuitenkin vahvistetaan ja varausmaksu (300 €) veloitetaan vasta, kun pentuja on käyty katsomassa Jyväskylässä pentujen ollessa 4-8 viikon ikäisiä. Tällä tavalla varmistetaan, että pentu on perheelle sopiva – ja päinvastoin. Varausmaksun maksun jälkeen varaus muuttuu kumpaakin osapuolta sitovaksi. Varausmaksua ei palauteta, jos varaaja peruu tämän jälkeen varauksensa.

Kissanpennun hinta on noin 1.300 euroa (lemmikki- ja näyttelytasoinen pentu). Huomioithan, että poikakissojen merkkailun ehkäisemiseksi ja tyttökissojen pentutehtaaksi joutumisen välttämiseksi kaikki muut kuin kasvattajalle sijoitukseen jäävät kissanpennut varhaiskastroidaan/-sterilisoidaan ennen luovutusta. Kasvattaja maksaa tästä aiheutuvat kustannukset (noin 150 euroa/pentu). Toisten kasvattajien kanssa hinnat ja leikkaamiset sekä muut ehdot sovitaan erikseen.

Kaikki kissanpennut luovutetaan aikaisintaan 14 viikon ikäisenä. Ennen luovutusta kissanpennut rekisteröidään Kissaliittoon. Eläinlääkäri tarkastaa ja tunnistusmerkitsee pennut mikrosirulla sekä rokottaa luovutushetkellä voimassaolevien rokotussääntöjen mukaisesti.

Ennen luovutusta kissanpennut pääsevät tutustumaan perusteellisesti Cloudsdale’sin koiriin, kissoihin ja eri-ikäisiin ihmisiin. Pentujen mukana tulee kirjalliset hoito-ohjeet ja pentupaketti, jossa on erilaisia tarvikkeita (mm. ruokaa, johon kissa on tottunut). Sopimus kissan kaupasta tehdään aina Kissaliiton lomakkeelle.

Huom. EU:n vaatimuksesta tiedoksi myös tämä:

Jos (kissan tai koiran) kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluila, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).