Pentuja

Alla on tietoa pentusuunnitelmista ja yleiset ohjeet pennun varaamisesta. Huomaathan, että pyrimme sijoittamaan vähintään yhden pennun jokaisesta pentueesta. Tietoa sijoituskissan hankinnasta löytyy venäjänsinisten rotuyhdistyksen sivuilta ja tietoa sijoituskoirasta löytyy esim. Hankikoira.fi -sivustolta.

Pentusuunnitelmia

D-pentue syntyi 8.11.2022. Emona on sininaamioinen pyhäbirma Elsa (Felinessi Kuurankukka) ja sulhanen on sininaamioinen pyhäbirma Juksu (Kattimäen Juksu). Yhdistelmä näkyy Pawpedissä ja terveystestit näkyvät OmaKissassa.

Pojat Cloudsdale’s Dumle ja Da-Capo on varattu. Tyttö Cloudsdale’s Domino jää sijoituskissaksi emonsa luokse.

Seuraava venäjänsininen pentue (E-pentue) on suunnitteilla vuoden 2023 alkupuolella Minnille. Minnin toisista pennuista on tullut runsaasti kyselyitä, mutta tilanne elää ja kannattaa yhä olla yhteyksissä. Huom. sijoituskissasta kiinnostuneet menevät etusijalle.

Loppukeväästä/alkukesästä syntynee myös Astan eka pentue. Astan ensimmäiset pennut kasvavat Cloudsdale’sin kissalassa, mutta rekisteröidään Harmuan kissalaan, koska Asta on sijoituskissa. Astaan voi käydä tutustumassa, mutta yhteydenotot pentuihin liittyen suoraan Harmuan kissalaan.

Seuraavat pyhäbirmapentue on suunnitteilla Auralle (Cloudsdale’s Domino) vuoden 2024 alussa. Yhetyttä kannattaa ottaa jo nyt etenkin, jos asut Jyväskylän seurulla ja sijoituskodiksi lähteminen kiinnostaa.

Ensimmäinen ruskea kleinspitz-pentue on suunnitteilla vuoden 2024 kesälle tai loppuvuodelle. Ensimmäisen valkoisen kleinspitz-pentueen toteutuminen on monesta syystä sangen epävarmaa. Tietoa suunnitelmista julkaistaan sitä mukaan, kun suunnitelmat tarkentuvat.

Kolmas valkoinen mittelspitz-pentue on suunnitteilla vuodelle 2024-2025 riippuen siitä, missä järjestyksessä Selmalle teetetään pennut. Selma kun on kolmen kennelin yhteisomistuskoira.

Kissanpennun varaaminen ja luovutus

Cloudsdale’sin kissoihin ja kasvattajaan on mahdollista käydä tutustumassa ja tekemässä alustava varaus jo ennen pentujen syntymää. Alustavat pentuvaraukset kuitenkin vahvistetaan ja kauppahinnasta vähennettävä varausmaksu (300 €) veloitetaan vasta, kun pentuja on käyty katsomassa Jyväskylässä pentujen ollessa 4-8 viikon ikäisiä. Tällä tavalla varmistetaan, että pentu on perheelle sopiva – ja päinvastoin. Varausmaksun maksun jälkeen varaus muuttuu kumpaakin osapuolta sitovaksi. Varausmaksua ei palauteta, jos varaaja peruu tämän jälkeen varauksensa.

Kissanpennun hinta on 1.300 euroa (lemmikki- ja näyttelytasoinen pentu). Huomioithan, että poikakissojen merkkailun ehkäisemiseksi ja tyttökissojen pentutehtaaksi joutumisen välttämiseksi kaikki muut kuin kasvattajalle sijoitukseen jäävät kissanpennut varhaiskastroidaan/-sterilisoidaan ennen luovutusta. Kasvattaja maksaa tästä aiheutuvat kustannukset (noin 150-250 euroa/pentu). Toisten kasvattajien kanssa hinnat ja leikkaamiset sekä muut ehdot sovitaan erikseen.

Kaikki kissanpennut luovutetaan aikaisintaan 14 viikon ikäisenä. Ennen luovutusta kissanpennut rekisteröidään Kissaliittoon. Eläinlääkäri tarkastaa ja tunnistusmerkitsee pennut mikrosirulla sekä rokottaa luovutushetkellä voimassaolevien rokotussääntöjen mukaisesti.

Ennen luovutusta kissanpennut pääsevät tutustumaan perusteellisesti Cloudsdale’sin koiriin, kissoihin ja eri-ikäisiin ihmisiin. Pentujen mukana tulee kirjalliset hoito-ohjeet ja pentupaketti, jossa on erilaisia tarvikkeita (mm. ruokaa, johon kissa on tottunut). Sopimus kissan kaupasta tehdään aina Kissaliiton lomakkeelle.

Koiranpennun varaaminen ja luovuttaminen

Cloudsdale’sin kennelin koiriin ja kasvattajaan on mahdollista käydä tutustumassa ja tekemässä alustava varaus jo ennen pentujen syntymää. Alustavat pentuvaraukset kuitenkin vahvistetaaan ja kauppahinnasta vähennettävä varausmaksu (300 €) veloitetaan vasta, kun pentuja on käyty katsomassa Jyväskylässä pentujen ollessa noin 4 viikon ikäisiä. Tällä tavalla varmistetaan, että pentu on perheelle sopiva – ja päinvastoin. Varausmaksun suorittamisen jälkeen varaus muuttuu kumpaakin osapuolta sitovaksi. Varausmaksua ei palauteta, jos varaaja peruu tämän jälkeen varauksensa.

Koiranpennun hinta on tämänhetkisen arvion mukaan 1.600 euroa/pentu. Kasvattaja maksaa pennun virallisen silmä- ja polvitarkastuksen tämän ollessa 1-3 vuoden ikäinen.

Pennut luovutetaan mieluiten 8-viikkoisina (aikaisintaan 7-viikkoisina). Ennen luovutusta pennut rekisteröidään Suomen Kennelliittoon, eläinlääkäri tekee pentutarkastuksen ja tunnistusmerkitsee pennut mikrosirulla. Pennut myös madotetaan useaan kertaan ennen luovutusta.

Ennen luovutusta pennut pääsevät tutustumaan Cloudsdale’sin koiriin, kissoihin ja eri-ikäisiin ihmisiin. Pennut totutetaan käsittelyyn ja he pääsevät ulkoilemaan ja autoilemaan. Pentujen mukana tulee kirjalliset hoito-ohjeet ja pentupaketti, jossa on erilaisia tarvikkeita (mm. ruokaa, johon koira on tottunut). Sopimus koiran kaupasta tehdään aina Kennelliiton lomakkeelle.

Huom. EU:n vaatimuksesta tiedoksi myös tämä:

Jos (kissan tai koiran) kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluila, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).